Xarxa de Ludoteques Municipals

Recurs per a xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys, on el principal objectiu és l'educació a través del joc.

La ludoteca és un recurs per a xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys, on el principal objectiu és l’educació a través del joc, proporcionat un espai apte per al joc i un lloc de trobada amb les amistats on els xiquets i les xiquetes aprendran mentre es diverteixen i sempre sota el control i la supervisió de professionals de l’educació i el temps lliure.

Els xiquets i les xiquetes de 3 anys hauran d’haver estat escolaritzats en el curs escolar.

Les ludoteques estan distribuïdes per racons encaminats al desenvolupament integral dels xiquets/es, mitjançant una variada programació amb fins socials i pedagògics.

Activitats

  • Activitats de socialització, sensitives, psicomotrius, d’expressió, hàbits, valors, resolució de conflictes,  etc., utilitzant el joc i el fet lúdic com a element de desenvolupament i creixement personal. 
  • Racons: assemblea, racó de psicomotricitat, tallers, jocs de taula, racó de lectura, noves tecnologies, pati, experimentació i joc simbòlic (caseta, fruiteria, garatge, oficis i disfresses).
  • Excursións al municipi amb l’objectiu de conèixer el entorn més immediat; horts municipals, castell, biblioteca, mercat, etc